foto_kiln_control_lithoAan een Blaauw oven heeft u natuurlijk niets zonder een goede besturing. We hebben daarom een multifunctionele oven besturing ontwikkeld die zowel gas- als elektra ovens maar ook onze droogkamers aanstuurt. Vanwege de flexibiliteit van de regeling is deze geschikt voor ateliers, kunstinstituten/universiteiten en industriële toepassingen. Natuurlijk kan onze oven besturing ook andere merken ovens aansturen!

Onze CU14 oven besturing heeft de volgende unieke eigenschappen:

Intuïtieve en gebruiksvriendelijke bediening

We houden zelf niet van dikke handleidingen dus deze is bij onze oven besturing dan ook niet nodig. Het grote kleuren aanraakscherm geeft een duidelijk overzicht van de verschillende gebruiksfuncties. Met behulp van vijf knoppen kunnen alle belangrijke functies bediend worden. Een stookprogramma invoeren is eenvoudig en als u deze vervolgens wilt uitvoeren dan is de oven binnen drie klikken gestart. Op het scherm wordt vervolgens grafisch het stookprogramma en het werkelijke temperatuurverloop getoond. Zo kunt u altijd zien of de oven nog op koers ligt.

Vrijheid van programmeren

De CU14 oven besturing biedt een enorme vrijheid voor het maken van een stookprogramma. Een programma kan tot en met 25 stappen bevatten waarin onder meer tijd, temperatuur, stooksnelheid en gewenste atmosfeer (bij gasovens) opgegeven worden. U kunt kiezen voor een eenvoudig stookprogramma waarbij de ingebouwde intelligentie in de oven besturing de rest doet. Of u programmeert hem geheel naar uw wens om bijvoorbeeld een droogtraject uit te voeren of een koelklep aan te sturen. Vraag ons naar de verschillende mogelijkheden!

Multi zone regeling

Onze oven besturing heeft de mogelijkheid om een oven in diverse zones aan te sturen. Dit kan nuttig zijn als u strenge eisen stelt aan de temperatuurgelijkheid of vanwege de omvang van de oven. Bij de multi zone aanpak wordt de oven als het ware opgedeeld in stukjes die afzonderlijk in temperatuur geregeld worden. Zo kunnen grote ovens toch nauwkeurig geregeld worden. Zowel elektrische- als gasovens kunnen met deze regeling aangestuurd worden.

Controle op afstand

wilt u graag weten hoe uw stookprogramma verloopt of een laatste, vergeten aanpassing doen terwijl u niet bij de oven in de buurt bent? Dan kunt u via internet en onze remote control-software de oven besturing bekijken en desgewenst aanpassen. Daarbij biedt deze software de mogelijkheid om alle stookgrafieken op te slaan zodat deze later bekeken kunnen worden.

Ovenbesturing en regeltechniek

Gebruiksvriendelijk en intuitief

Multi zone regeling

Op afstand te bedienen

Misschien ook interessant?


TOP