onderhoud-retrofitAls u een Blaauw oven heeft dan wilt u deze natuurlijk ook in goede conditie houden. Dat is niet alleen belangrijk voor het functioneren van de oven maar zeker ook voor de veiligheid. Periodiek oven onderhoud vergroot de betrouwbaarheid van uw oven. Behalve aan Blaauw ovens kunnen wij desgewenst ook oven onderhoud aan andere merken uitvoeren.

Periodiek oven onderhoud

Wat kunt u van ons verwachten?

  • We beoordelen de isolatie van de oven en herstellen die waar nodig.
  • We testen alle aanwezige veiligheden op een correcte werking.
  • We controleren de gasleiding op de oven op eventuele lekkage.
  • We controleren de afvoer van de oven op een vrije doorgang.
  • We testen de oven en controleren of alle belangrijke onderdelen goed hun werk doen.
  • We controleren of alle elektrische aansluitingen nog in orde zijn.
  • We controleren of de deur goed sluit.

Tenslotte stellen we een beknopte rapportage op waarin alle gecontroleerde punten genoemd staan. Zo kunt u precies zien wat de technische staat van uw oven is. Periodiek oven onderhoud impliceert dat dit regelmatig gebeurt. We adviseren u dan ook om dit minimaal 1x per jaar uit te laten voeren.

Retrofit

Vanwege de lange levensduur van Blaauw ovens komen we regelmatig oude ovens van ons tegen. Ovens die nog prima functioneren maar technisch sterk verouderd zijn. In deze gevallen biedt een retrofit uitkomst. Bij een retrofit vervangen wij de oude ovenbesturing door onze nieuwe, moderne touchscreen besturing (klik hier voor meer informatie over onze ovenbesturing). En vervangen we de techniek (magneetkleppen, veiligheden, etc.) waar nodig. Daarna kan de oven, in combinatie met het periodiek oven onderhoud, weer jaren mee.

Wilt u een afspraak maken voor oven onderhoud of wilt u weten of een retrofit voor uw oven een goed idee is? Neem dan contact met ons op. We informeren u graag over de mogelijkheden.

Oven onderhoud

Technische oplossingen op maat

Atmosfeer controle

Op afstand bestuurbaar

Misschien ook interessant?


TOP